АПИ предупреждава за изменения в движението по Дунавския мост при Русе през последните летните дни

В периода между 28 и 31 август, от 22:00 до 02:00 часа, движението по Дунавския мост в близост до град Русе ще бъде временно ограничено за всички видове транспортни средства. За това напомня Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ).

Ограничението в движението засяга и двата трафика по Дунавския мост и в двете посоки на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Русе Дунав мост”.

Тази временна мярка е въведена заради изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности върху фугите и бетоновите панели на моста. Планът на агенцията включва и обявяването на обществена поръчка за основен ремонт на Дунавския мост до края на август. Този ремонт ще се извърши въз основа на подготвения технически проект, като самият мост се намира в сериозно състояние. До момента не са провеждани основни ремонти на моста. Преди повече от 22 години бяха извършени засилващи мерки върху фугите, а през 2011 година бяха подменени хидроизолацията и асфалтовото покритие.

Предстоящото временно ограничение в движението е съгласувано с граничните служби и митниците на България и Румъния. През този период от денонощието се очаква намаление на натовареността на граничния пункт.

АПИ изразява извинения към шофьорите за неудобствата, които могат да възникнат вследствие на тази временна мярка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми