37 социални жилища станаха достъпни за жителите на Видин 

Днес бяха официално открити 37 новопостроени жилища в комплекса “Христо Ботев” във Видин. Обектите бяха изградени благодарение на финансиране от Европейския съюз чрез Оперативна програма “Региони в растеж”. 

Кметът на Видин, д-р Цветан Ценков, по време на предаването на жилищата, посочи, че стойността на проекта е над 2,2 млн. лв. и включва безвъзмедна помощ от ЕС в размер на 1,9 млн. лв., както и национално съфинансиране от около 336 хил. лв. Проектът бе изпълнен в срок от 30 месеца.

Ценков подчерта, че този проект осигурява модерна социална инфраструктура и ще позволи на общината да настанява в тези жилища уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението, които се намират на територията на Видин.

Построените сгради включват 24 жилища за семейства от един и два човека, 8 – за семейства от три и четири човека, 3 – за пет или шестчленни семейства и 2 апартамента, пригодени за хора в неравностойно положение. Освен това, предвижда се и оборудването и обзавеждането им. 

Сградата, където се намират новите апартаменти, е бивша детска ясла, чието възстановяване започна преди две години. Новите жители ще имат достъп и до модерен паркинг пред сградата. Фирмата “КИД Плюс” ЕООД от Видин бе изпълнител на проекта.

В рамките на Оперативна програма “Региони в растеж” до края на текущата година във Видин ще се извърши също и саниране на 13 жилищни блока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *