,

Златни медали на Световното първенство по спортни танци: Българските младежи с изненадващ успех в Италия

Впечатляващи постижения от младите танцьори на България! 14-годишната Татяна Македонска и 17-годишният Момчил Петков от Плевен се изкачиха на върха на подиума на Световното състезание “World Syllabus Championships 2023” в Италия, спечелвайки златни медали. Това е невиждан успех за нашата държава в света на спортните танци.

Татяна и Момчил тренират в клуб “Артефакт” под ръководството на своя треньор Люба Валентинова. За тях танците са не просто движение, а истинска магия, израз на изкуство, усещане и страст.

Татяна Македонска споделя, че постигането на международен успех изисква много упорит труд и самоконтрол.

“Трябва да бъдеш в залата, докато всички други са на открито или почиват. Има много жертви. Аз живея отдалеч от родителите си. Но си струва, когато успееш да постигнеш всичко, за което си мечтал”, признава Момчил.

Двамата талантливи танцьори признават, че били изненадани от своя успех, а сълзите буквално се стичали, докато слушали звученето на българския химн по време на церемонията на връчване на медалите. Сега те имат големи планове за бъдещето, включително да продължат да представляват България с гордост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *