“Животните на фронта” и “Мисия разузнавач”: НВИМ кани семействата на увлекателен уикенд

Националният военноисторически музей (НВИМ) предлага активности за семейната публика през лятото.  

На 5 август, от 11 часа, НВИМ ще проведе семейна програма “Животните на фронта”. Тя ще е посветена на взаимната привързаност между човека и животните, доказала своята сила и полезна роля във войните. Посетителите ще имат възможност да научат повече за легендарния командир на Конната дивизия – генерал Иван Колев, както и за неговият вярен жребец Пирин. Освен това, ще бъдат представени санитарни кучета-спасители, както и любопитни факти за значимата роля на камилите и гълъбите по време на военните действия.

Снимка: НВИМ

Следващият ден, 6 август, от 11 часа, музеят очаква своите гости с образователната игра “Мисия разузнавач”. В нея отборите ще трябва да демонстрират бързина, логика и ориентация, за да преодолеят предизвикателствата и да стигнат до победата. Най-бързите и успешни отбори, открили точните координати на една от впечатляващите бойни машини от външната експозиция на музея, ще имат уникалната възможност да я разгледат отблизо.

За участие в съботно-неделните семейни програми се изисква допълнителна такса от 4 лв. на човек, към цената на входния билет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми