Жителите на Разград блокираха международното трасе да обърнат внимание на дългогодишен проблем с миризми и обгазяване

В миналата вечер в Разград се състоя нов протест поради неприятните и загадъчни миризми, включително на обгазяване. Хората се събраха край изхода на пътя за Варна и прекъснаха международния път, изразявайки готовност за гражданско неподчинение, ако не се предприемат подходящи мерки.

Страданието им продължава вече дълги години, тъй като проблемът се забелязва поне от 2016 година. Местната общинската управа не скрива, че сигналите за този проблем са оттогава. Появяването на неприятните миризми е особено забележимо през летните месеци, най-вече през вечерта или нощем. Общината установява значително завишени нива на сероводород. Въпреки това, Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) не регистрира тези нива в своите измервания. Местната екологична инспекция пренебрегва измерванията на общината, тъй като техните инструменти не са били сертифицирани.

Всички възможни институции, включително европейски и нашите евродепутати, са запознати с този проблем. Въпреки това, до момента няма постигнат резултат. През годините прокуратурата извърши проверка и заключи, че няма престъпление срещу населението. Така че източникът на този досаден проблем остава неизвестен до днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми