Заради фестивала “Рожен-2023” ще е затруднено движението от Пампорово и Соколовци в срок от 5 дни

Движението по участъка от път ІІ-86 между Пампорово и Соколовци ще бъде ограничено за периода от 13 юли (четвъртък) от 11:00 часа до 17 юли (понеделник) до 6:00 часа. Това е необходимо поради провеждането на Събора на народното творчество и животновъдството “Рожен-2023”. 

Агенцията “Пътна инфраструктура” информира, че движението ще бъде спряно от отклонението за курортния комплекс Пампорово до село Соколовци. Като алтернативен маршрут за транзитния трафик се препоръчва използването на пътя Проглед – курортен комплекс Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно.

От 13 до 17 юли ще бъде разрешено движението на превозни средства над 3,5 тона по път ІІІ-8641 от Пампорово до Смолян. Въпреки това, очаква се движението по второкласния път Пловдив – Смолян да бъде натоварено, и затова шофьорите на товарни автомобили се препоръчва да използват алтернативни маршрути като Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – курортен комплекс Пампорово – Смолян и обратно или Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.

Агенцията “Пътна инфраструктура” призовава шофьорите да карат с подходяща скорост и повишено внимание, като спазват пътната сигнализация и указанията на контролните органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *