За сметище на самата улица, в района Зеленчукова борса сигнализират варненци

От снимките се вижда, че улицата и тротоара са заринати с кашони, щайги и гниещи плодове, а според жители на района в комбинация с жегите, миризмата е ужасяваща. 

Сметището е точно под табелата “Забранено изхвърлянето на отпадъци”, но явно никой не се съобразява със забраната. Още по-неприятно, че на това място с голям човекопоток и магазини за плодове и зеленчуци е поставен един-единствен контейнер. 

“Какъв е смисълът на табелата? Периодично се почиства, но докато на виновниците за сметището “не им се бръкне в джоба” ще е така. Това е от години.” казва варненка.

“Вътре във зеленчуковата борса има доста казани, но е забранено да се изхвърлят изгнили плодове и зеленчуци във тях освен хартия и пластмаса. Представяте ли си във боклука боклук не можеш да изхвърлиш, но иначе ще плащаш, и заради това целият брак от зеленчуковата се изхвърля там.” обяснява ситуацията друг.

“На времето имаше фуражна база – предприятие което събираше останки от храна от ресторанти, столови, или навсякъде където се хвърляха храна и отпадъци от продукти. Те се слагаха в огромен казан за преработка, и след това отиваха за храна на животни или за органична тор. Отпадъци нямаше.” припомня жител на морската столица.

Източник: Varna24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *