Южното Черноморие под водни атаки: поради наводнения провеждат се широкомащабни спасителни операции

Порои и наводнения засегнаха Южното Черноморие. Така, от вчера в този район са регистрирани продължителни дъждове и силни ветрове, които доведоха до наводнени имоти и затваряне на пътища. Според информация от МВР, те получиха множество сигнали, главно за отводняване на приземни етажи на къщи и дворове. На място работят 10 екипа за справяне с кризата, и се изпращат допълнителни ресурси и сили.

Ситуацията е особено сложна в къмпингите “Нестинарка” и “Арапя”, където бяха регистрирани най-много сигнали.

Евакуирането на жителите на Царево се извършва със сирени, след като първите етажи на няколко хотела в къмпинг “Нестинарка” бяха залети от водата, както съобщи NOVA. Полицията провежда спасителни операции за хора в опасност, а някои автомобили и каравани са отнесени от наводнението в морето.

Движението е временно ограничено на 3-ти км и 6-ти км по път III-9901 Варвара – Бургас поради наводнен участък. Също така, главният път между Царево и Синеморец е затворен за движение поради наводнение. На път II-99 Граматиково – Малко Търново движението е в една лента в участъка от км 90 до км 91, поради свлечена кална маса.

Днес област Бургас е обявена за “оранжева” зона заради интензивни дъждове и силен вятър. Националният институт по метеорология и хидрология прогнозира значителна облачност над Черноморието, предимно със купести облаци и периодични дъждове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *