,

Yettel стартира “Зелената Кауза” за по-устойчив начин на живот и рециклиране на електроника

Yettel започва нова инициатива, която има за цел да повиши осведомеността на хората за това, колко е важно човекът да води устойчив начин на живот и да опазва околната среда. 

Всеки месец “Зелената инициатива” на Yettel ще предоставя информация по лесен и разбираем начин за малки стъпки, които всеки може да предприеме, за да направи своят ежедневен живот по-екологичен и да допринесе за по-доброто бъдеще. Всички настоящи и бъдещи клиенти на телеком оператора могат да се включат в инициативата, като дадат съгласие да получават информация свързана със зелените теми, касаеща не само рециклирането, но и практични съвети за удължаване на живота на мобилните устройства, разумното използване на електроенергията, въвеждането на повече умни решения в ежедневието, които подпомагат кръговата икономика и други.

Поради характера на дейността на компанията, “Зелената кауза” на Yettel придава специално внимание на рециклирането на старите електронни устройства, което води до спестяване на ценни ресурси и намаляване на въглеродния отпечатък. 

Мария Маринова, директор по маркетинг и комуникации на Yettel, сподели: “С нашата „Зелена кауза“ искаме да дадем ясни, лесни и работещи решения за начин на живот с мисъл за планетата. Всеки един от нас може да живее в баланс с природата. Това е отговорност на цялото ни общество, а рециклирането на електронните отпадъци, които пазим, забравени в дома си, е една от най-лесните стъпки, които можем да направим в тази посока. Рециклирането е за всички.” Според нея, през последната година компанията отчете троен ръст във върнатите устройства. 

Предложената инициатива е реакция на потребителските тенденции за по-отговорно потребление на технологии и на недостатъчна яснота как се прилагат принципите на устойчивостта в практиката. Скорошно проучване на Yettel показа, че 70% от хората са готови да рециклират своите електронни устройства, но само 11% от тях са го направили.

До края на септември всички, които се присъединят към инициативата, ще могат да закупят смартфон с отстъпка до 300 лева, като имат възможност да избират от 32 различни модела. 

От 2008 г. Yettel внедри и развива програми за рециклиране на излезлите от употреба устройства и в своята стратегия за устойчивост телекомуникационният оператор си постави конкретната цел да предотврати попадането на 127 000 килограма електронни отпадъци в сметището през следващите пет години, като информира 2,5 милиона души годишно за устойчивия начин на живот. Условията и начините за участие в “Зелената кауза” са тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *