Volkswagen разработва много евтин електромобил

Volkswagen Group се фокусира върху разработването на нов достъпен електрически автомобил от начално ниво, като неговото основно предимство ще бъде ниската му цена, съобщават автомобилни издания. Германският автомобилен производител ще се стреми да рационализира разходите чрез споделяне на платформата – базовият хечбек и неговите потенциални братовчеди от Cupra и Skoda, ще бъдат изградени на специално проектирана архитектура. И парите, похарчени за нея ще бъдат разделени между трите компании.

Вече е известно, че бъдещият VW ID.2 ще сподели своята платформа с Cupra Raval и малък кросоувър Skoda, като производство и на трите електромобила ще започна през 2025 г. в завода на SEAT в Марторел близо до Барселона. Цената на тези модели ще бъде около 25 000 евро. Германците обаче готвят и по-евтин електромобил, който ще струва под 20 000 евро. Според финансовия директор на Volkswagen Group – Арно Антлиц, компанията може да постигне подобна цена, като използва по-достъпни технологии за батериите и по-евтини производствени методи.

Антлиц допълни, че производствената версия на ID.2all ще получи единични батерийни клетки от новия завод на PowerCo в Испания. Заводът се изгражда в Сагунто, близо до Валенсия, като трябва да започне работа през 2026 г. Това е много важен проект за VW Group, тъй като ще му позволи сам да произвежда батерии така да не зависи от външни доставчици.

Източник: Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *