„Възраждане“ и ИТН се борят за третия проучвателен мандат.

Ден след като “Има такъв народ” (ИТН) поиска третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, същото пожела и партия “Възраждане”.

Тошко Йорданов от ИТН потвърди днес пред БНТ, че е готов да преговаря с всички партии, като заяви, че във всички партии има добри специалисти. В същото време, Костадин Костадинов от “Възраждане” сподели по БНР, че не е склонен да води разговори с ГЕРБ и ДПС.

Ако третият мандат за съставяне на правителство бъде връчен на “Възраждане”, партията ще започне разговори за формиране на общо правителство с “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България”, “Има такъв народ” и “Величие”, коментира председателят на “Възраждане”.

“В парламента има две партии, които са огромният проблем за функционирането на политическата система – ГЕРБ и ДПС, но тези две формации имат 115 гласа, а останалите имаме 125,” каза Костадинов. “Всички останали говорихме, че ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат изолирани от властта. Кабинет може да бъде съставен от другите партии в парламента с мандат на ‘Възраждане’,” посочи председателят на партията.

До момента позицията на “Възраждане” бе, че партията би подкрепила само свой кабинет със своя мандат.

Според Костадинов е възможно да има изненади и някои партии или депутати да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС.

Президентът Румен Радев стартира утре консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, ДПС и “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми