,

Важно: Ограничения на движението по Автомагистрала „Тракия“

Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни в участъка от 11-ти до 16-ти километър на Автомагистрала „Тракия“, като придържат внимателно указаната пътна сигнализация и ограничението на скоростта от 50 км/ч. Това е призивът на Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Движението в този участък се осъществява двупосочно по платното, предназначено за посока Бургас, поради извършване на ремонтни дейности в платното, предназначено за посока София. Очаква се тези ограничения да продължат до 17-ти юни тази година.

Заради предстоящия интензивен трафик в края на седмицата, от петък – 2 юни, от 12:00 часа до 20:00 часа, движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона ще бъде ограничено в участъка от 5-ти до 23-ти километър на Автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас.

В момента движението през мостовото съоръжение при 20-ти километър в посока Бургас е разрешено само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и движението е ограничено в активната и аварийната лента, за да се извършат подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната настилка на селскостопанския подлез при километър 20+500 на автомагистралата.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще бъдат пренасочвани при 5-ти километър в посока Бургас на Автомагистрала „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се завръщат на магистралата през пътния възел „Вакарел“ – при 23-ти километър на Автомагистрала „Тракия“.

Агенцията „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са необходими, за да се осигури безопасно пътуване по автомагистралата.

За информация относно актуалната пътна обстановка, всички граждани и транспортни фирми могат да посетят интернет страницата на Агенцията по пътна инфраструктура – www.api.bg или да се свържат по всяко време от денонощието на телефон 0700 130 20.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *