Във Варна спират работа по 15 инфраструктурни проекта: Ето какви са причините

Община Варна е спряла работа по 15 инфраструктурни обекта в града, като включва ремонт на улици и междублокови пространства. Кметът Благомир Коцев обясни, че целта е да се завършат текущите проекти преди да започне работа по нови, за да се избегне блокиране на града.

Много от започнатите ремонтни дейности са резултат на непълно проектиране поради недостатъчна теренна информация. Кметът изрази съмнения, че проектантите са ползвали Google Maps, вместо да направят точни измервания на място.

Отговорностите към фирмите, които са стартирали проекти без достатъчно финансиране, се обмислят. Сред ремонтните дейности, които са спрени, са тези до “Двете кули”, от Траката до курорта Св. Св. Константин и Елена, както и пътят от “Аспарухово” към Галата, където работата трябва да започне през септември.

Относно жалбите за некачествена работа, кметът увери, че нередностите ще бъдат отстранени, включително и дупките по улиците в “зелените зони”.

Поради липса на бюджет и проектирани дейности, ремонтите по улиците в центъра на града няма да започнат преди летния туристически сезон.

Кметът разгледа и проблема с паната по пътя към Траката, които закриват изгледа към морето. Въпреки издадените предписания, собственикът на паната е обжалвал, и се чака решение от съда.

Също така, продължава се работата по обявяването на бившия хотел “Одесос” за архитектурен паметник, което забавя идеята за събаряне и строеж на нова сграда на този терен.

В края на месеца се очаква да бъде завършена голяма част от работата по сградата на “Филиала”. Относно тръбата по Варненското езеро, движението е спряно поради жалба.

Заместник-кметът Китипов обяви, че се работи по разработване на звено за текущи ремонти, което ще улесни изпълнението на малки дейности без обществени поръчки.

Новите табели по строителните обекти на Общината ще включват информация за сроковете на изпълнение и ще бъдат по-ярки, за да са видими отдалеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми