В Старозагорско откриха оранжерия с 44 вида коноп: владелецът е задържан

На 17 август около 17:30 часа бил задържаха мъж на 44 години, който имал криминална репутация и предишни съдимости.Това е станало по време на  изпълнение на специализирана полицейска операция от екипът на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при Отделението за борба с престъпността – МВР Стара Загора.

На основание на първоначални данни, по време на проверка на домашния адрес на задържания мъж са били открити около 9 грама зелена тревиста маса – марихуана, според неговите твърдения. В село Люляк, на имот, принадлежащ на роднини на задържания мъж, е било установено на открито оранжерийно съоръжение, в което са отглеждани общо 44 растения от конопен вид, с височина между 80 и 200 см. Също така са били открити и различни пакетирани количества зелена тревиста маса, с общо тегло около 9 килограма.

Допълнително е било установено оборудвано помещение, предназначено за отглеждането на растенията. Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

ⓒ ИА Фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *