В Разложка болница са постъпали 18 деца с симптоми на отравяне, състоянието им вече е стабилно

23 деца проявиха симптоми, предположително свързани със отравяне от храна, като 18 от тях бяха приети в болницата в Разлог. Пострадалите се намираха на летен лагер и бяха настанени в един хотел в Банско.

Симптомите, които засегнаха децата, включваха повишена температура, гадене и коремни болки. От 23 петима бяха освободени след преглед, тъй като тяхното състояние беше леко.

В момента не може да се потвърди със сигурност дали причината за заболяването е хранително отравяне, тъй като в хотела пребиваваха общо 100 деца, а симптомите се проявиха само при 23 от тях. Има вероятност децата да са заразени с вирус, тъй като симптомите съвпадат с тези на вирусна инфекция.

Българската агенция по безопасност на храните и Регионалният здравен инспекторат в Благоевград предприеха изследване на проби от храната в хотела, където бяха настанени децата. Очаква се резултатите от изследванията да бъдат готови утре.

“Сезирана е РЗИ, изпратени са инспектори, нашият епидемиолог е взел необходимите секрети”, сподели д-р Радка Божикова, която ръководи МБАЛ-Разлог.

Възрастта на засегнатите деца варира от 13 до 17 години, те са от различни градове като София, Свищов и Сливен. В момента те се чувстват по-добре и е възможно утре да бъдат изписани от болницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *