,

В Пловдив започна петдневния Международен фолклорен фестивал

От днес, 24 юли, Пловдив вече се наслаждава на Международния фолклорен фестивал, който започна с голямо шествие по Главната улица в града. Това най-очакваното събитие е празник на народни танци от различни страни по света.

В представянето участват танцьори от Грузия, Гърция, Индонезия, Босна и Херцеговина, Мексико и Полша, които са предвождани от българския състав на Академичния фолклорен ансамбъл при АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев”.

Шествието завършва на сцената пред площад “Стефан Стамболов”, където ще се провеждат кратки концерти от 17:30 часа всеки ден. От “Дом Левски” участниците преминават през Главната улица, за да стигнат до сцената на пл. “Стефан Стамболов”, където в 18:00 часа изнасят кратки представления. Официалните вечерни концерти на участниците ще се провеждат на сцената на Античния театър от 20:00 часа. Програмата също включва представления в други райони на областта.

Церемонията на откриване започна днес, на 24 юли, в 20:00 часа. Фестивалът ще завърши с Гала-концерт и церемония по официалното закриване на събитието на 28 юли, петък, от 20:00 часа, също на сцената на Античния театър. Допълнителни концерти ще се проведат на 26 и 27 юли както на тази локация, така и на открита сцена в парк Лаута.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми