,

В Крим расте недоволството от принудителната мобилизация

В анексирания Крим расте недоволството сред населението заради принудителната мобилизация в руските войски. Администрацията на Крим, контролирана от руските власти, проведе поверително социологическо проучване, резултатите от което показват изключително негативно отношение на местните жители към тази мобилизация.

„Според резултатите от това проучване нашествениците са решили да предложат на мобилизираните повече придобивки, за които се отделят средства от местния бюджет. Въпреки това, увеличаването на финансовата мотивация все още не може да повлияе на местните настроения “, казват от Центъра за национална съпротива.

Представителят на Главното разузнавателно управление Андрей Юсов по-рано също посочи продължаването на активна мобилизационна кампания в Руската федерация, в която всеки месец се мобилизират около 20 хиляди души.

Той изрази и мнение, че страната-агресор може да започне нова вълна на обществена мобилизация през есента.

„Ежедневно и ежемесечно тези събития продължават и всеки месец се мобилизират около 20 000 души. Наскоро кметът на Москва Сергей Собянин назова интересна цифра – 45 000 московчани, за които се твърди, че са на фронта. Преди това тази цифра беше 35 000“, каза Юсов.

Според представителя на ГУР, всъщност, кметът призна, че през последните няколко месеца в столицата около 10 хиляди души бяха допълнително призовани в армията. Мобилизационната кампания в Русия продължава да се развива „по най-различни методи и начини“.

Юсов обаче отбеляза, че става въпрос само за принудителна мобилизация и не засяга децата на чиновници и олигарси. Основно на мобилизация подлежат тези, които наскоро са получили паспорти.

„Това е показател за критериите за получаване на руски паспорт, което създава потенциална заплаха. С голяма вероятност човек ще бъде заловен и изпратен на война “, обясни представителят на ГУР.

Юсов подчерта, че единственият начин руските нашественици да спасят живота си и в същото време да запазят достойнството си е доброволното предаване. Тази стъпка символизира и отказ от изпълнение на престъпни заповеди.

Дмитро Колев, специално за ФАР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми