В Добрич започнаха да приемат предложения за лауреатите на ежегодните награди в областта на културата и науката

До 20 септември Община Добрич приема предложения за носители на Годишните награди “Добрич” в областта на културата и науката, свързани с 1 ноември – Ден на народните будители. 

Тези награди се връчват ежегодно с цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци от областта на изкуствата и културата в град Добрич, които са допринесли с изключителни постижения за развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето, библиотеките, медиите и науката. Правилникът за присъждане на Годишните награди “Добрич” бе приет чрез Решение № 34-12 на Общинския съвет на град Добрич на 29 юли 2014 г.

Наградите се връчват по време на специална церемония, организирана от Община град Добрич, по повод Деня на народните будители.Наградите ще бъдат присъдени за постижения, направени в периода от 1 септември 2022 г. до 1 септември 2023 г. 

Също така, гражданите имат възможност да предложат член за комисията, която ще оцени и присъди наградите. Предложениясе подават в Община град Добрич – Център за услуги и информация или чрез имейл на адрес dobrich@dobrich.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми