В центъра на Варна ще се появит нови насаждения

Нова концепция относно засаждането на цветя в централната градска зона на Варна с използване на перени растения и декоративни треви предложи кметът Благомир Коцев. Тази инициатива беше обсъдена по време на среща с фирмата, отговаряща за поддръжката на зелените площи около площад “Независимост”, до сградата на Община Варна и разделителните линии на централните булеварди “Мария Луиза”, “Княз Борис I” и част от “Вл. Варненчик”.

Според информацията от фирмата, засаждането на новите летни цветя в центъра на града ще започне през началото на май месец. Планът предвижда да се започне с градинката до Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война, зелените площи по булевард “Мария Луиза” и булевард “Вл. Варненчик”. Експертите уточняват, че целта е тези площи да бъдат разцъфнали за предстоящите празници на 6 май и 24 май.

Пред Община Варна ще бъдат възстановени съществуващите живи плетове от лигуструм. Освен това се обсъжда възможността за засаждане в част от зелените площи нови храсти като кълбовидна фотиния, калина, жасмин и други.

На булевард “Княз Борис I” ще бъдат засадени различни перени и тревисти видове, както и рози и традиционните кани, в съществуващите цветни площи.

Фирмата, отговаряща за представителното засаждане на цветя, ще представи визия за новите видове растения, които могат да бъдат засадени на различни места в града.

В рамките на срещата беше посочено, че ще се проучат възможности за внедряване на подземно-капкова поливна система. Такива системи вече са в употреба в други големи български градове, но все още не са налични във Варна, според изявлението на кмета Коцев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми