В Бузлуджа ще се проведе музикален фестивал с международни артисти и 3D мапинг шоу

Повече от 20 диджеи и 12 музикални групи ще участват в третото издание на фестивала Open Buzludzha 2023, което ще се проведе в продължение на три дни – от 10 до 12 август, на поляната при хижа “Бузлуджа”. В допълнение към богатата музикална програма, събитието ще предложи 3D мапинг шоу, туристически екскурзии, творчески работилници, кинопрожекции и лекции.

Фестивалът се провежда с цел подкрепа за запазването и отварянето на историческия монумент “Бузлуджа” за посетители. Фондацията “Проект Бузлуджа” се стреми да го превърне в място за култура, изкуство и история. Организаторите ясно подчертават, че каузата не носи политически характер и не насочва към пълно възстановяване на монумента, а към неговата консервация и нови образователни и туристически възможности.

На главната сцена на фестивала ще се изявят изпълнители като “Остава”, “Керана и космонавтите”, Innerglow, So Called Crew и други. На монументалната сцена ще бъдат представени както местни диджеи, така и артисти от Франция и Германия.

Самият монумент ще бъде осветен чрез впечатляващо 3D мапинг шоу, разработено от MP-STUDIO, което е инициатор и на проекта Lunar. Това шоу, наречено Shadow Diffusion, ще бъде представено през всички три нощи на фестивала.

Музикалната програма ще бъде допълнена от разнообразни туристически екскурзии, интересни работилници и спортни събития. Пълната програма на Open Buzludzha 2023 е тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *