,

В Белгород се срути вход на жилищна сграда: повторение на терористичните атаки от 1999 г. или лоша следа ФСБ

Входът на жилищна сграда в Белгород се срути от десетия до първия етаж, след като беше ударен от снаряд от Въоръжените сили на Украйна. Това съобщи губернаторът на региона Вячеслав Гладков в своя Телеграм канал, предаде агенция ТАСС.

„Град Белгород и Белгородска област бяха подложени на масиран обстрел от украинските въоръжени сили. В резултат на пряко попадение на снаряд върху жилищна сграда се срути целият вход от десетия до първия етаж”, написа той. На място са изпратени спасителни екипи. Не е ясно колко жертви има.

Според източници най-малко седем души са загинали, много друга са ранени. Атаката бе извършена два дни, след като руската окупационна армия предприе офанзива в Харковска област в Украйна, граничеща с Белгородска. На кадрите се вижда как по време на спасителната операция части от сградата продължават да падат – смята се, че има затрупани и спасители.

Провежда се евакуация и са започнали издирвателно-спасителните операции. Предварителната причина за инцидента е обстрел от Украйна, казват руските власти. В неделя сирената за предупреждение за ракетен удар прозвуча пет пъти в Белгород и Белгородска област.

Украински медии пишат, че руската ПВО може да е отговорна за срутването на апартаментите. Не е изключено и да става въпрос за провокация от страна на руските служби, които в миналото имат опит с подобни операции под фалшив флаг.

Между другото, къщата много подозрително се срути отдолу нагоре, сякаш експлозивен удар дойде от мазето на тази къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми