Украйна освобождава допълнителни територии в Донецка област

Според информация от ДПА, украинската армия съобщи, че вчера постигна успехи в източната част на Донецка област, като успешно отблъсна руските окупационни войски.

“Източната групировка на войските започна настъпление в няколко зони едновременно днес”, заяви Хана Маляр, заместник-министър на отбраната, в изявление в Телеграм. Тя допълни, че руските войски около разрушения град Бахмут са били отстъпени в рамките на настъплението.

Хана Маляр съобщи също, че в други участъци на фронта в Луганска и Донецка област, бойците на украинската армия отблъснали атаките на руските части.

В същото време, според заместник-министърката, се водят ожесточени боеве в Южна Украйна, където украинските сили се борят да възвърнат окупираните от Русия територии. Тя съобщи също и за голям брой жертви от страна на руската армия.

Преди около три седмици Украйна стартира контраофанзива, с цел да възвърне земите, които бяха завзети от Русия. Въпреки това, украинските официални лица предупредиха, че напредъкът може да бъде постепен.

От своя страна, Денис Пушилин, изпълняващ длъжността ръководител на самопровъзгласената Донецка народна република, заяви, че руските въоръжени сили успешно се сражават на краснолиманското направление и продължават да освобождават територии в Донбас. Пушилин похвали действията на Евгений Пригожин и сподели, че те допринасят за сплотяване около президента Путин.

“Това е възможно само в Русия, най-големите трудности и заплахи ни сплотяват”, добави Пушилин в интервю за руските медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми