,

Турски гражданин е задържан за незаконен превоз на сирийски мигранти в България

Старозагорската районна прокуратура залови турски гражданин за нелегален превоз на мигранти.

Мъж на 36 години с инициалите М.Ч. беше хванат на 31 март на АМ “Тракия”, като шофираше камион, в който бяха деветима сирийски бежанци. Прокуратурата квалифицира деянието му по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 5 и т. 6 в съответствие с Наказателния кодекс.

По текущи данни групата мигранти била сформирана в Турция. Те са заплатили определена сума пари в Одрин и с помощта на турски контрабандисти преминали през зелената границата. След като са пристигнали в България, продължили пътя си самостоятелно и с помощта на навигационни устройства стигнали до макадамов път, където били прехванати от товарен автомобил, шофиран от М.Ч.

Полицейски екип на АМ “Тракия” между километри 213 и 228 даде сигнал за спиране на камиона. При проверката служители на МВР откриха в ремаркето на автомобила 9 сирийски мъже, от които един се оказа непълнолетен. Те са прехванати и настанени в миграционен център в България.

М.Ч. е задържан за срок от 72 часа. Прокуратурата планира да внесе искане за неотложно задържане “под стража” срещу обвиняемия пред съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми