, ,

Turbos Hoet инвестира в нов завод за рециклиране на турбокомпресори в България

България се утвърждава като важна точка на световната карта за поддръжка на двигатели с вътрешно горене, благодарение на новия завод за рециклиране на турбокомпресори на компанията Turbos Hoet Group. С тази инвестиция, компанията ще увеличи своя капацитет за поддръжка и ще обслужва както вътрешния, така и външния пазар.

Контекст: Turbos Hoet е водеща компания с над 40-годишен опит в индустрията и се гордее с продажбите на над 1 милион турбокомпресора. Те са най-големият доставчик на ремонтни услуги за системи за повишаване на мощността на двигатели в Европа и предлагат както нови, така и рециклирани турбини.

Компанията предлага своите решения в различни сектори – от автомобилната промишленост до морския транспорт, производството, строителството и селското стопанство. На българския пазар са присъствали чрез “Турбо гарант”.

Детайли: Инвестицията на компанията в новия завод бе обявена през август 2022 г. Строителството на завода отне около една година и обхваща площ от 14 000 кв.м, като има 3210 кв.м застроена площ. Създаден е и централен склад за Европа.

Общата сума на инвестицията е 5,5 милиона лева.

Бъдещето: Към момента в завода работят 40 души, но компанията има амбицията да удвои този брой и да разшири своята екипа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми