,

Трима са задържани след откриването на оранжерии за отглеждане конопа във Варна

В производствените халета във Варна бяха открити две оранжерии, предназначени за отглеждане на растения от рода на конопа. Разкриването на тези обекти е резултат от операция, изпълнена от екипа на криминалисти в Областното дирекция на МВР – Варна, при активната подкрепа на сътрудниците от Главна дирекция “Национална полиция”.

От първата оранжерия бяха иззети приблизително 500 растения на различни стадии на растеж, докато от втората бяха конфискувани още 175 растения, от които 65 – като разсад. Обекти са оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, а за подпомагане на растежа се използвали различни торове и препарати, открити на място. В допълнение към това криминалистите са открили още едно помещение, в което се изсушаваха растенията. Оттам бяха иззети около 20 кг суха тревиста маса – готова продукция.

Трима мъже на 52, 53 и 54 години, бяха задържани поради своята причастност към престъпната дейност, като двама от тях вече бяха криминално проявени. Разследването на случая продължава в сътрудничество с Окръжната прокуратура – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми