Танци за здраве и радост: безплатни уроци за хора над 55 години в Община Бургас

В рамките на инициативата “Танци за здраве”, Община Бургас организира поредица от безплатни уроци с инструктори по различни стилове танци като зумба, йога, ретро и латино танци, специално насочени към хора, които са на възраст над 55 години. Тези мероприятия ще се проведат на 7 и 8 септември (четвъртък и петък) от 18:00 часа на откритата сцена “Охлюва”.

С тази инициатива се насърчава активният начин на живот и благополучието на възрастните. Упражненията и танците, които ще бъдат включени в програмата, ще имат енергизиращ ефект върху тялото, ще подобрят сърдечната дейност и кръвното налягане, както и ще повишат настроението и социалния аспект на живота.

За желаещите да се включат в инициативата, се изисква предварителна регистрация до 31 август на телефон 056 821 194 между 14:30 и 17:30 часа или чрез пенсионерските организации в община Бургас.

Медицинското обслужване на събитието ще бъде осигурено от Сдружението на младите лекари в Бургас. Всички участници ще получат безплатен купон за еднократно посещение на хореографски клас по танци за възрастни, който ще стартира през октомври. Този клас ще подготвя хореографии за участие в големия международен фестивал за възрастни хора над 50 години – GOLDEN AGE GYM FESTIVAL 2024. Град Бургас ще бъде домакин на деветото издание на фестивала.

Събитието се организира с подкрепата на Международната федерация по художествена гимнастика и Българска федерация по художествена гимнастика, с цел стимулиране на здравословния и активен начин на живот на хората на възраст над 50 години. За предстоящия фестивал GOLDEN AGE GYM FESTIVAL през следващата година се очаква участие на над 2000 души от различни части на света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми