Тагарев: Двата нови кораба на ВМС ще повишат морската ни сигурност

Новите морски кораби на България ще подобрят морската ни сигурност.
Министърът на отбраната Тодор Тагарев отбеляза важността на двата нови многофункционални кораба на Военноморските сили, които ще допринесат за укрепване на морската ни сигурност. Церемонията по залагането на втория кораб в корабостроителницата “МТГ Делфин” във Варна бе съпроводена с оптимизъм и очаквания за бъдещите военни съдове, предаде репортер на “Фокус”.

“Защитата на националните пространства е задача от изключителна важност, а корабите “Храбри” и “Смели” ще бъдат ключови за изпълнението на концепцията на НАТО за възпиране и отбрана”, посочи министър Тагарев.

Проектът е приоритет за Министерството на отбраната, и се изразява удовлетворение, че строителството му е възложено на българска компания. Работата по проекта върви според графика, а очаква се първият кораб да бъде окомплектован скоро и да стане оперативно бойно средство.

Адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната, от своя страна, посочи, че строителството на новите кораби бе мечтата на много поколения моряци, въпреки някои първоначални съмнения.

Той подчерта, че България е доказала своята способност да построи военни кораби на национална територия, които ще играят важна роля за бъдещето на флота. В момента усилията са насочени към успешното въвеждане на новите кораби в експлоатация и подготовката на екипажите.

Източник: ИА Фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми