Стартират обширни проверки на плувните басейни в Пловдив

Началото на юли ще бъде отбелязано с обширни проверки на плувните басейни в Пловдив и околните райони, информира Милена Шикова, ръководител на Отдела за “Държавен здравен контрол” при РЗИ-Пловдив, цитирана от “Фокус”. Инспекторите от Здравната инспекция ще бъдат отговорни за наблюдение на качеството на водата, хигиената на откритите отдихални места и редовното поддържане на водата в басейните.

На настоящия етап басейните в Пловдив още не са отворени поради установените нарушения в страната, като превишено съдържание на дезинфектанти и хлор в градските плажове. Това, разбира се, не се отнася за Пловдив и околните райони, добави тя.

Провеждането на проверките трябва да бъде организирано от Пловдивска Областна управа и ще бъде извършено от БЧК и РЗИ. В Пловдив и околните райони има над 60 басейна.

Собствениците на тези обекти са задължени да подадат уведомление предварително на инспекторите от РЗИ, преди да започнат с дейността си. От своя страна, инспекторите трябва да посетят обектите и да вземат проби.

Освен водата в басейните, се наблюдава и дезинфекцията на шезлонгите, както и наличието на дезинфектанти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми