Старозагорска компания с 20-годишен опит откри нов завод за производство на полимерни фолии и опаковки

Водещият производител на гъвкави полимерни фолии и опаковки за индустрията – българската компания “Ате Пласт”, откри завод в Стара Загора след инвестиция от 20 милиона лева. От фабриката, която се намира в новата индустриална зона “Загоре”, заявиха, че по новото производство вече са наети 40 души.

Управителката на компанията заяви: “Скоро ще бъде завършено и оборудването с нови машини за производствения процес и ще направим допълнително увеличение на екипа. Основният проблем е намирането на качествена работна ръка”, коментира управителят на компанията Мария Жекова.

Старозагорската компания е водещ производител на гъвкави полимерни фолии и опаковки. Фабриката изнася 80% от продукцията си извън България.”Ате Пласт” продава близо 75% от продукцията си в ЕС и Европа, в повече от 26 държави, като има над 2000 клиента.

Новото предприятие е с модерна архитектура, включваща 3 цеха плюс звено “Опаковка на готовата продукция”. Простирa се на около 6,5 декара с прилежащите складове, като цялата закупена площ от “Ате Пласт” в Индустриална зона “Загоре” е 20 декара. Новият завод дава възможност за удвояване на обемите на произведената до сега продукция.

Първоначално, предполагаше се инвестицията за новото производство да бъде в размер на 7 милиона лева. Заради проблемите с веригата за доставки и повишаването на цените в строителството обаче, тя нарасна до 12 милиона лева и след това до общо 20 милиона лева, заедно с новото оборудване.Според Жекова, допълнително, 8 милиона лева компаниятв даде за закупуването на нови професионални машини.

Кратко за историята на “Ате Пласт”. Компанията бе основана през 1994 година и има повече от 20 години опит в производството на фолии и опаковки. Първата им многослоена линия за екструдиране бе монтирана през 2003 година и понастоящем производственият им капацитет е 13 000 тона годишно.

Втори завод за гъвкави печатни и ламинирани опаковки бе открит също в Стара Загора през 2013 години. Капацитетът на старозагорската компания за печатни опаковки е 2000 тона годишно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *