Сменено е ръководството на БДЖ след инцидента в Стара Загора

 Шефовете на БДЖ бяха заменени след неотдавнашното събитие на гарата в Стара Загора, където шестнайсет пътници са били принудени да прекарат цяла нощ поради закъснение на влак.

Според един от пътниците, влакът от Русе до Стара Загора е пристигнал с половин час закъснение, а влакът за Бургас, на който те трябваше да се качит, е напуснал няколко минути преди пристигането им. Това причинило изключително неудобство за всички пътници, сред които имало жени, деца и чуждестранни граждани. Хората са били принудени да прекарат нощта си на гарата, като отбелязали лошо отношение от страна на служителите на БДЖ. Всички те били обладатели на билети, закупени чрез автоматичната система за билети на компанията.

Един от засегнатите пътници, Николай Тодоров, сподели: “Отношението на служителите на гарата, както и на телефонните услуги на БДЖ, беше много лошо към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 легла, които бяха под всякаква критика, и така изкарахме нощта.”

Този инцидент повлече вмешателство на министъра на транспорта Георги Гвоздейков, след което ръководството на “Холдинг БДЖ” беше подложено на промени. В крайна сметка, Владимир Дунчев – председател на Съвета на директорите, инж. Атанас Атанасов – изпълнителен директор, и Валя Петрова – член на Съвета на директорите, бяха освободени от длъжностите си. На техно места бяха назначени Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова.

Георги Друмев, предишният ръководител на “БДЖ – Товарни превози”, сега ще заеме поста на изпълнителен директор на “Холдинг БДЖ”. Новият председател на Съвета на директорите ще бъде Юлия Варадинова-Милкова.

Освободените ръководители ще получат обезщетения заради нарушено уведомително време, както е предвидено в техните управленски договори.

Промените в ръководството вече са отразени и на уебсайта на “Холдинг БДЖ”. Засегнатите пътници, които бяха блокирани на гарата, вече са се насочили към бързия влак за Варна, където ще трябва да направят още едно прекачване в Карнобат.

След извършена проверка след 24 часа, БДЖ съобщи, че инцидентът се дължи на грешка на техен служител – диспечер, който е пуснал влака за Бургас 3 минути преди пристигането на влака от Русе. Компанията обеща да компенсира пътниците, а служителят на БДЖ ще бъде подложен на дисциплинарни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *