,

Служителят на едно от ловните стопанства беше пребит от нарушителите по време на проверка

В землището на село Стоките, община Севлиево, бе атакуван служител  от Държавното ловно стопанство “Росица” (ДЛС – Росица) по време на инспекция на камион, превозващ иглолистни дървесни трупи. За инцидента съобщи Венцислав Георгиев, специалист по обществени връзки в Северноцентралното държавно предприятие – Габрово (СЦДП – Габрово) за БТА.

Събитията се развиваха по следния начин. След получен сигнал, екипът от ДЛС ”Росица” – Севлиево е спрял за проверка товарен автомобил, принадлежащ на дърводобивна компания, който транспортира иглолистни дървесни трупи. В автомобила се намирал и един от лесовъдите на фирмата. Около 15:55 ч., ловните служители забелязали, че автомобилът се движи без издаден превозен билет.

След това, в 16:02 ч., шофьорът на камиона им представи новоиздаден превозен билет. Обаче по време на проверката, лесовъдите получиха информация, че втори камион от тази фирма се отправил по същия маршрут. Един от служителите на ДЛС “Росица” – Севлиево тръгнал да го проследи, докато другият остана с нарушителите. През време на мястото до първия камион пристигнаха двама мъже с лека кола “БМВ”. Единият от тях е нападал на горския служител с удари в лицето, който в резултат на това бил наранен и с отоци по лицето. Пострадалия го откарали в медицинско заведение, където той оставаше под наблюдение през три дни. Сега служителят е освободен за домашно лечение.

Венцислав Георгиев заяви, че СЦДП – Габрово осъжда всякакъв вид насилие срещу служителите на предприятията и подчертава, че те ще продължат да извършват внимателен надзор за опазване на горските територии и налагане на санкции спрямо нарушителите на законовите разпоредби. “Подобни брутални деяния, при това извършени от лица от дърводобивния сектор, са недопустими и в пълен разрез с професионалната етика и демократичните принципи”, сподели той с БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми