Служители в МВР излязоха на протест, искат по-високи заплати

Днес, служители от МВР, се включиха в символични протести в цялата страна. В София, протестът се проведе пред 9-а противопожарна служба, където бяха паркирани полицейски автомобили и пожарни с пуснати сигнални светлини, символизирайки неудовлетворението им от текущото заплащане.

Инициативата за протестите идва от синдикалната федерация на работещите в МВР. Техните искания са свързани с новия бюджет и включват искане за минимум 10% увеличение на заплатите. Вчера, финансовият министър Асен Василев обяви, че има резерви за повишаване на доходите само за работниците, чиито заплати не са били актуализирани през последната година.

Служителите от МВР не са удовлетворени с това условие и настояват за по-значително подобрение на заплатите си. Ако не видят изменение в становището на министъра на финансите, синдикатите са готови да свикат национален протест в София между двата четения на Закона за държавния бюджет. Това демонстрира сериозното неудовлетворение и настойчивост на работещите да се осигури по-добро заплащане и подобрение на техните условия на труд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми