Скандалът с конкурса за директор на БНТ: Административният съд обявява процедурата за незаконна

Според административния съд – София-област, проваленият конкурс за директор на БНТ се оказа незаконен, съобщава изданието “Сега” на база на цитирания от съда документ. В процеса на миналогодишния конкурс, Съветът за електронни медии (СЕМ) не успял да избере победител, тъй като нито един от кандидатите не получил необходимото мнозинство от три гласа “за” от петимата членове на регулатора. В резултат на това, Емил Кошлуков продължил да остава на поста генерален директор на БНТ въпреки изтичането на мандата му. СЕМ не обявил нов конкурс заради съдебното дело.

Решението на административния съд налага на членовете на СЕМ да повторят гласуването, като им указва да гласуват само с “за” или “против”, а не да се въздържат. Това обаче не е окончателното решение и може да бъде обжалвано пред по-висока инстанция.

Делото на Ирина Величкова разкрива участниците в спорния конкурс за директор на БНТ. В процедурата са били включени самият Емил Кошлуков, спортният журналист Сашо Йовков, телевизионният водещ Сашо Диков, членът на управителния съвет на БНТ Василена Матакева, бившият ръководител на новините и актуалните предавания на Би Ти Ви Венелин Петков, кореспондентът на БНТ Красимир Ангелов и университетският преподавател Светлана Божилова. Ирина Величкова е била един от кандидатите, които са участвали в процеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми