Ситуацията в София се нормализира след силните валежи и бурята от вчера

Обстановката в София след вчерашните обилни валежи започва да се нормализира. По информация от Красимир Димитров, директор на дирекция “Аварийна помощ и превенция” при Столичната община, в София са получени над 230 сигнала за наводнения и проблеми, от които над 45 са били обработени през нощта.

Най-критични са били участъците около Околовръстното шосе, където две реки са излезли от коритата си, създавайки опасност от наводнения на близки къщи, но тази опасност е била предотвратена. В селата Кривина и Казичене също е имало сериозни проблеми, с наводнени къщи и улични платна.

Проблеми с електрозахранването са били регистрирани при два трафопоста – един в кв. „Христо Смирненски“ и друг в „Триадица“. Възстановяването на електрозахранването е в процес.

Въпреки валежите, градският транспорт в София функционира нормално. Задействала се е системата за ранно предупреждение и оповестяване при високи нива на реки и язовири. Нивата на реките са достигнали до 1,80 метра над нормалното, но в момента се наблюдава спад.

По време на вчерашната буря с градушка и обилен дъжд, мъж на 30 години е пострадал от мълния в квартал „Младост” 1. Бурята е засегнала също кварталите “Дружба” 1 и 2, “Младост” 3, “Слатина”, както и софийски села, като ледените късове са достигали размер на лешник. Улиците са се завирили, а шахтите не са успели да поемат водата.

Обстановката в момента се стабилизира, но следи от бурята и наводненията все още могат да се видят в засегнатите райони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *