Синът на депутат от ‘Възраждане’ придобива апартамент за 200 000 лева на 17-годишна възраст

Синът на депутата от партия “Възраждане” – Цончо Ганев, Силвестър Ганев, стана предмет на внимание след разкритията на разследващия медиен източник BIRD.bg. Според техния доклад, Силвестър придобив апартамент в София на много изгодна цена от около 197 000 лева през август 2022 година, когато е бил на само 17 години.

Апартаментът се намира в квартал “Горна Баня” и има площ от около 86 квадратни метра, като в тази сума е включено и подземното паркомясто с площ от около 22 квадратни метра. Интересното в случая е, че на тази възраст Силвестър не може да вземе ипотечен кредит, което оставя въпросителни моменти относно източника на средствата за сделката.

BIRD.bg разкрива, че в декларациите на Цончо Ганев са отчетени влогове в евро, но не се споменава сума, която да покрива цената на придобития от сина апартамент. Медията обаче не предоставя допълнителни детайли за източника на парите или какъв точно е начинът на закупуване на имота от Силвестър.

Силвестър Ганев е син на известния политик Цончо Ганев, който е заместник-председател на 49-ото Народно събрание и един от водещите политици в партията “Възраждане”. Случаят с придобивката на имота предизвика интерес и въпроси от обществеността относно прозрачността на финансите на политиците и източниците на техните приходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *