Шофьорът, убил 15-годишен ученик, изпил 6 бири преди катастрофата

Петър Тодоров, обвиняем в смъртта на 15-годишния Филип след катастрофа в София на 2 септември, изпил шест бири преди да седне зад волана на своя автомобил. Този факт стана известен по време на съдебното заседание, след което Софийският апелативен съд реши да задържи Тодоров в арест, съобщи БНТ.

Според обвинението, Тодоров блъсна Филип на пешеходна пътека на улица “Генерал Гурко” и “Цар Иван Шишман”, карайки със скорост от 88 км/ч в участък с ограничение на скоростта до 30 км/ч. Той обясни на полицията, че ускорил движението си, за да мине пред пешеходеца, когото е виждал. Този инцидент ясно сочи, че Тодоров е осъзнавал опасността и смело е пренебрегнал правилата на пътя, независимо от последствията.

По време на съдебния процес Тодоров изрази съжаление и молба за по-лека мярка за неотклонение. Въпреки това обвинението твърди, че Тодоров е допуснал множество предишни нарушения на пътя, включително шофиране в нетрезво състояние.

След инцидента стана ясно, че Тодоров имал 5 предишни нарушения на пътя, едно от които беше свързано с управление на автомобил в нетрезво състояние. Той живее на семейни начала и отглежда 4-годишно дете и баща си, който е със здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми