Създадени са избирателни комисии за местния вот на 12 общини

Централната избирателна комисия (ЦИК) е извършила назначението на първите 12 общински избирателни комисии предвид предстоящите местни избори, които ще се проведат на 29 октомври. Съгласно информация от БНР, този процес се осъществява след получаване на протоколи от кметовете, включващи данни от консултациите с парламентарно представените политически сили.

За първите 12 общински избирателни комисии вече е постигнато съгласие относно техните състави. Първата назначена комисия е тази на град Лясковец, която се намира в област Велико Търново. Засега са създадени и одобрени комисиите за следните общини: Опан, Павел баня, Якимово, Сепарева баня, Костинброд, Баните, Севлиево, Трявна, Ямбол, Стамболово и Бобов дол.

Назначените общински избирателни комисии ще започнат функциониране на 9 септември. Крайният срок за провеждане на консултации между кметовете и техните екипи относно съставите на комисиите е 28 август.

В ситуация, в която съгласие не бъде постигнато сред парламентарните сили, кметът ще изпрати предложенията си към Централната избирателна комисия (ЦИК), като последният срок за такова предаване е до 8 септември, когато и назначенията на съставите трябва да бъдат извършени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *