Русия и Украйна размениха почти 200 военнопленници

Изключителна новина военнопленниците между Русия и Украйна са били разменени в рамките на мирен договор. Според последните съобщения на агенция Ройтерс, две държави едновременно са обявили освобождаването на около 100 военнослужещи от всяка страна. Министерството на отбраната на Русия потвърди днес, че 94 руски войници, които бяха в украинско пленение, вече са свободни и са препратени към медицинско заведение за преглед.

Според изявлението на Андрий Ермак, ръководител на президентската администрация на Украйна, 95 украински военнослужещи, включително някои ранени, са били върнати обратно в родината им. Сред освободените са членове на националната гвардия и граничари.

Ермак посочи, че войниците, които бяха освободени, са участвали в боеве в близост до град Мариупол, който беше обсаден от руските сили за седмици миналата година, до Чернобилската атомна електроцентрала, която беше временно превзета от руските войски миналата година, до Змийския остров в Черно море и до Бахмут, което все още е епицентър на военните действия в източната част на Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *