Рекорден брой участници в благотворително щафетно бягане

Вчера се проведе най-мащабното междуфирмено състезание – благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2023. Участие взеха 1452 участници от 133 компании, което го превърна в най-голямото такова събитие до момента. Пощенска банка беше основен партньор на състезанието.

363 отбора от различни компании от различни сектори се включиха в спортното събитие, което се проведе в Бизнес Парк София. Събитието, организирано за десети път от спортен клуб “Бегач” с подкрепата на Пощенска банка, включваше не само възрастни участници, но и 56 деца на възраст от 4 до 16 години, които се състезаваха в специалното събитие Kids Run, провеждано от сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics. Освен това, 12 мениджъри от различни компании участваха в изпълнителната директорска щафета CEO Dash.

Това бе най-големият тиймбилдинг събитие в България, което подкрепяше три каузи. Събраните средства от над 10 000 лв. ще бъдат използвани за подпомагане на проект на Фондация “За нашите деца” за деца без родители и близки, проект “Плувни умения – програма за социализация на деца в неравностойно положение” на Фондация “КОНКОРДИЯ България” и за ремонтните работи и текущите разходи на Народно читалище “Тротоара 2020”.

Отборът SAP Top Team от компанията SAP спечели първото място в щафетата с време от 55:33 минути, като постави нов рекорд за състезанието. На второ място завърши отборът Traditional Thursday на компанията VMware с общо време от 57:31, а третото място бе за отбора DSK Running team с време от 1:00:10.

Призът за “Най-бърз женски отбор” бе присъден на отбора VMware Scrambled Legs с време 1:13:21. В изпълнителната директорска щафета CEO Dash, най-бърз мъж бе Атанас Трифонов от компанията InoMedicine, който измина разстоянието от 1 километър за 03:17 минути, а сред жените победи Ива Димова от компанията “Ипсос” с време 04:58.

Пощенска банка бе представена от отбора The Big Short, който постигна отлично представяне и завърши на 18-то място с общо време от 1:07:24. В състезанието участваха общо 22 отбора, представляващи банката.

Postbank Business Run има за цел да насърчава здравословния начин на живот и да вдъхновява хората да постигат успех чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородни причини. Организаторите дарят 30% от таксите за участие за подкрепа на социално значими проекти.

Снимките от събитието могат да бъдат разгледани на този адрес: sofia.businessrun.bg (фото кредит: KrisoK Photography).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *