Протест в квартал “Овча купел”: хората защитават пешеходен мост от премахване

Жители на столичния квартал “Овча купел” се възпротивят на плановете за премахване на пешеходен мост, който предстои да бъде демонтиран, за да се разшири улицата. Обитателите на квартала настояват, че няма алтернативен маршрут и мостът е ежедневно използван от тях за достъп до детски градини и училища. Ако мостът бъде премахнат, техният път ще бъде удължен с поне 20 минути.

По думите на един от живущите, “Проектът не среща одобрението на хората, които живеят тук, защото трафикът ще бъде много голям. Растителността беше изрязана, ще има запрашване”. Хората настояват за запазване на моста или построяване на временна алтернатива. Ако техните искания не бъдат удовлетворени, следващата им стъпка ще бъде блокиране на булевард “Цар Борис III”.

От Столична община обясниха, че ще увеличат честотата на електрическите автобуси, но това не успокоява протестиращите. Те твърдят, че премахването на пешеходния мост ще насърчи хората да използват лични автомобили вместо градския транспорт, което ще допринесе за замърсяване на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *