Произшествия в планините: през денонощието загина велосипедист и се нарани туристка 

Трагичен инцидент е причинил смъртта на велосипедист в Лозенската планина, според информация от Планинската спасителна служба (ПСС), принадлежаща към Българския Червен кръст (БЧК).

В неделя, в точно 21:42 часа, близки на починалия мъж изразиха загриженост, тъй като не са успели да се свържат с него, и подадоха сигнал на съответните служби. По-късно, в 23:37 часа, тялото на велосипедиста бе открито на една от пътеките в планината. Спасителите са успели да го намерят благодарение на това, че мъжът предварително бил споделил своята локация с приятел. След откриването, около час по-късно тялото бе пренесено до линейка. Инцидентът е настъпил на равен терен, като маршрутът бил добре познат на загиналия велосипедист.

В друг случай, наскоро вчера една френска туристка е претърпяла нараняване, докато слизала от връх Додов в Рила в посока към Рилския манастир. С извадено рамо, тя е била откарана до болница в Благоевград. Операцията по спасяването ѝ от планината е продължила цяла нощ, като три спасители от екипа на ПСС в Благоевград са били включени в тази акция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *