Продължава борба срещу пожарите в Хасково: днес на помощ се включиха военни

Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон от Сухопътните войски предоставят помощ по две искания на областния управител на Хасково.

22 военнослужещи с 5 автомобила се ангажират с гасенето на пожар, който обхваща територията между селата Малки Воден в Община Маджарово и Дъбовец в Община Любимец. Същевременно, друга група от 30 военнослужещи се заема с претърсване на район в пресечен терен между село Клокотница и местността Кенана, в опит да открият безследно изчезнал човек.

В област Хасково се борят срещу осем големи пожара, които все още продължават да горят. Бедствено положение там беше обявено от вчера, поради трудностите при овладяване на огъня. Високите температури, превишаващи 40 градуса, и силният вятър създадоха сериозно предизвикателство за гасенето на пламъците.

Най-големият пожар е обхванал значителна площ от горски земи между село Дъбовец и връх Шейновец в Източните Родопи. Пътят към Ивайловград беше принудително затворен поради разпространението на пожара. В село Георги Добрево огънят достигна и жилищните сгради, като също така унищожи стопански постройки.

За справяне с бедствието, военните и спасителните екипи продължават своите усилия, за да овладеят пожарите и защитят населението и имущество в засегнатите райони.

Един отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми