,

Приключи съвместното военно учение на България, Северна Македония и Албания

Днес, на 26 юли, на учебния полигон “Ново село” завърши съвместната подготовка на сухопътните войски на България, Албания и Северна Македония, известна като учение PLATINUM LION 23. Формированията от многонационалната механизирана рота успешно минаха подготовка със специално тактическо учение с бойна стрелба по темата “Механизираната рота в отбрана в първия ешелон на батальона”.

През учението военнослужещите от трите държави продемонстрираха своите способности в различни ситуации: действие в райони за разполагане, организиране на бой в различни терени, извършване на маршове, водене на отбранителни боеве и провеждане на контраатаки, както бе съобщено от Министерството на отбраната.

Учението PLATINUM LION 23 беше ръководено от подполковник Иван Бонев, командир на 31-ви механизиран батальон – Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора. По време на церемонията по завършване на учението, бригаден генерал Станимир Христов, командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, изрази своята благодарност към всички участници за представените усилия, професионализъм, силна воля и мотивация, които проявиха при изпълнение на поставените задачи.

В учението участваха военнослужещи от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, както и пехотен взвод от Република Албания и пехотен взвод от Република Северна Македония. Според информация от Министерството на отбраната, благодарение на усилията и съвместната подготовка на тези формирования бе постигнато значително подобрение на взаимодействието и оперативните им способности при изпълнение на съвместни действия в многонационална среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *