Вековната теза на руските генерали – човекоядци: „Жените още ще народят!“ няма да проработи, защото няма кой и няма от кого да ражда

Колко често осъзнатите хора се питат за причините за агресията на Русия срещу Украйна? Какво подтикна „кремълските кули“ да отприщят самоубийствено клане, тъй като всичко, което се случва в Украйна и на територията на Руската федерация, не е нищо друго от „изстрел в крака“? Така дълго време ръководството на Ерефия създаваше своеобразна „възглавница за сигурност“, като трупаше петролни и газови средства, за да започне война един ден, а чрез средствата за масова информация заблуждаваше хората, създавайки образа на враг от украинците, или изгубени овце, които не осъзнават щастието си в “братските прегръдки “.

Тази полемика не беше случайна, защото присъствието на Украйна като част от империята й придаваше величието на европейска държава с древни културни традиции, славянско население, тясно свързано със съседите си, а основният потенциал на украинците е тяхното трудолюбие, упоритост, и демографска перспектива. Което не може да каже за Русия. Според самите руснаци (телеграм канал The Moscow Times) страната им удари още едно дъно, превръщайки се в „една от най-лошите в света“.

И това не е изненадващо, защото ситуацията с раждаемостта в Русия продължава бързо да се влошава на фона на войната в Украйна и масовата мобилизация. Според Росстат през април са родени 96 100 деца. Това е най-ниският показател от началото на XXI век. Преди това през януари – март броят на ражданията е намалял с 2,9% на годишна база и е бил 311 100 деца. През 2022 г. в Руската федерация са родени 1,306 милиона деца – най-ниският брой от 2001 г. насам. Като цяло раждаемостта в страната е 1,5 пъти по-ниска от смъртността. „Такива ниски показатели не могат да се обяснят само с демографски вълни, това е отчасти и влиянието на събитията, които започнаха през 2022 г.“, пише Telegram – каналът MMI. По негова оценка “още по-драматични цифри” очакват Русия през лятото, когато ще минат 9 и повече месеца след обявяването на мобилизацията от руския президент Путин.

Изпращането на фронта и смъртта на десетки (стотици) хиляди мъже във войната ще влошат демографската ситуация – броят на родените деца ще намалее с още 5-10% и ще бъде най-ниският от началото на 19 век. век, според демографа Алексей Ракша. Общата раждаемост на първите деца е спаднала с 19,9% за последните шест години, а на вторите – с 31%, съобщи заместник-министърът на труда и социалната защита на Русия Олга Баталина.

„Намаляването на раждаемостта се извършва поради намаляване на интензивността на раждаемостта на първо и второ дете. Каква е причината? Основната е влошаването на възрастовата структура на населението, намаляването на общия брой на жените във фертилна възраст“, ​​обясни тя.

В същото време, когато раждаемостта намалява, смъртността нараства. През първите четири месеца естественото намаление на населението на Русия достигна 189 000 души, което е много повече, отколкото преди пандемията от коронавирус. Според оценката на MMI до края на годината цифрата може да достигне 500 000 души. „Демографската картина в Руската федерация е една от най-лошите в света. Това обстоятелство оказва силно негативно влияние върху потенциалните темпове на растеж на БВП“, посочват авторите на MMI.

Може ли да се счита за неосъзнато ръководството на държавата, което при наличието на подобни проблеми не се ангажира с прокарването на програми, насочени към подобряване на демографската й ситуация, а напротив, прави всичко, за да я влоши още повече чрез безсмислена война, която вече е унищожила над 1% от мъжете във фертилна възраст.

Затова вековната теза на руските генерали – човекоядци: „Жените още ще народят!“ няма да проработи, защото няма кой и няма от кого да ражда. Така на руският президент и неговият комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова са издадени първите заповеди за арест от Международния наказателен съд за незаконното депортиране на украински деца и това е само началото, ще има заповеди за Буча, Ирпин, Мариупол, Бахмут, Купянск…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми