През тази нощ спасиха мъж със счупен глезен в Пирин планина

Група спасители помогна на един мъж, който пострада със счупен глезен по време на дъжд и неблагоприятни метеорологични условия в района на Пирин планина. Издържаната акция продължи цяла нощ. Пострадалият се намираше в труднодостъпен, каменист терен, близо до връх Синаница. Участвали са 11 спасители от отряда в Сандански и още 7 от отряда в Благоевград. Мъжът е бил успешно транспортиран до Кресна, откъдето беше предаден на службата за спешна помощ, съобщи БТА.

През последните 24 часа планинските спасители изпълниха още няколко спасителни акции. Получени бяха сигнали за колабирал мъж на 52 години в областта на хижа “Плевен” в Централен Балкан, турист с нараняване на коляното в района на Рилските езера, пострадал човек със счупен глезен в района на Боянския водопад на Витоша, както и спасителна акция беше извършена в района на хижа “Безбог” в Пирин.

След преминаването на гръмотевичните бури и дъждовете през последната нощ, условията за туризъм в планините постепенно се подобряват. Терените са мокри, а в по-високите части е мъгливо и ветровито, предупреждават от Планинската спасителна служба. Температурите в планините са между 10 и 18 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми