През денонощието бяха овладяни около 166 пожара, жертви в инцидентите няма

Според информацията, предоставена от източник на ИА “Фокус”, общо 166 пожара са били успешно овладяни през денонощието. От тях 22 са причинили пряки материални щети, разпределени както следва: 7 в жилищни сгради, 1 в промишлени сгради, 1 във временни или паянтови постройки, 10 в транспортни средства, 1 на открити площадки в урбанизираните райони, 1 в съоръжения на открито и още 1 не беше категоризиран.

От друга страна, 144 пожара са били контролирани без да причинят материални щети. От тях 88 са възникнали в сухи треви, горска растителност и храсти, 2 – в стърнища, 46 – в отпадъци и 8 – вследствие други причини.

В рамките на спасителните и помощни операции са извършени общо 32 акции. Те включват 10 спасителни акции след катастрофи с транспортни средства, 1 вмешателство при инциденти с опасни вещества (като живак), 1 справяне с битови или промишлени инциденти (свързани със сгъстени/втечнени взривоопасни газове и загазоване), както и 19 случая на предоставяне на техническа помощ. Тази помощ включва съдействие на други структури на МВР (3 случая), отстраняване на опасни предмети (3 случая), помощ на граждани (4 случая), подпомагане на други структури и организации (7 случая) и 2 други ситуации. Освен това, е била осъществена 1 акция за оказване помощ на пострадали граждани на повърхността на водни басейни.

Според същия източник, са били регистрирани 5 случая на лъжливи повиквания.

Отбелязва се, че няма данни за загинали или пострадали граждани в резултат на пожарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *