Пред блоковете в Плевен забраниха всичките активности, свързани с палене огън

В Плевен се налага глоба от 100 до 500 лв. за варене на зимнина или палене на барбекю в междублоковите пространства. Общината прие разпоредбата, забраняваща тези дейности през края на миналата година. Затова в района на оживените квартали на града, където изградиха беседки, бяха открити удобни места за палене на барбекю и други подобни дейности. 

Обаче това приведе до събирания на големи групи хора, особено през вечерта, на което започнаха да се  оплакват възрастните жители на кварталите. Като следствие в местния парламент беше внесено предложение за приемане на наредба, забраняваща паленето на барбекю и открит огън между блоковете, за да се предотврати събирането на шумни компании на едно място. Главният аргумент за издаването на тази наредба обаче бе опасността от пожар.

“При тези жеги, 40 градуса на сянка, може да си представите при едно невнимателно боравене, ако искра хвръкне в сухи треви, какво чудо ще настъпи в това пространство и жилищните комплекси на града”, сподели Георг Спартански, кметът на Плевен пред Нова тв.

Вече е имало и сигнали за миризма на огън, но до този момент полицията само предупреждавала нарушителите. Според общинската наредба, за този акт нарушители могат да бъдат глобени със сумата от 500 лв. 

Въпреки че глобите са важни, най-важното е да не се допускат такива нарушения, защото българското общество е стриктно, когато става въпрос за собствените права, но не трябва да пренебрегваме правата на другите, добави Спартански.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми