Пожар в района на Свиленград може да се разпространи към Турция

Пожарът в района на Свиленград предизвика спешни действия от страна на противопожарните власти в граничния град Одрин, поради опасността от разпространение на огнената стихия към турската територия под влиянието на силния вятър. От областната дирекция по горите в Одрин бяха изпратени булдозери, машини, пожарни коли и множество екипи за гасене на пожари в граничната зона. Беше обявена тревога и готовност за борба с пожара, като се засилиха мерките за охрана на границата с България от страна на турските власти, в сътрудничество с властите в Одрин.

Според информацията от ИА “Ихляс хабер ажансъ”, жителите на селата, намиращи се близо до границата с България, бяха обезпокоени. Огнените пламъци от българска страна буквално осветяваха турските села Суакаджагъ, Йолюстю и Бююкисмаилдже. Селяните се събраха на хълмовете и тревожно наблюдаваха разрастването на пожара.

Селата Присъдец и Маточина, намиращи се на метри от границата, бяха засегнати от пожарите. Отвчера няколко пожарни служби работеха усилено за потушаване на огнените лавини, а жителите на селата бяха евакуирани предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *