,

Посолството на Украйна: Подкрепата за нас не е благотворителност, а инвестиция в сигурността и на България

Ексклузивно пред Фактор от Посолството на Украйна в България
коментираха заявената готовност на страната ни да се включи с по-активна помощ и предоставяне на оръжие за ускоряване края на руската агресия, и изказваните от български политици мнения, че България трябва да бъде неутрална и да се снишава пред Кремъл.

„Засилването на подкрепата за Украйна е единственият реалистичен начин за възстановяване на справедливия мир и стабилност не само в Украйна, но и в целия регион.
От последните изявления на руски официални лица става ясно, че те искат само продължаване на войната за унищожаване на Украйна, а не намиране на решения на масата за преговори. 

Съответно, колкото по-силна бъде Украйна и колкото повече възможности има да защити земята и народа си, толкова по-скоро Москва ще бъде принудена да се откаже от по-нататъшните си агресивни планове и да се обърне към дипломацията.

Затова широката международна коалиция от повече от 50 държави продължава да укрепва военния капацитет на Украйна. Отговорните правителства разбират, че предоставянето на оръжие на Украйна ще ускори края на руската агресия и възстановяването на справедливия мир и стабилност в Европа, а не обратното.

 Ние ценим всяка практическа проява на подкрепа и помощ, защото това означава спасяване на живота на украинци, наши близки, роднини, приятели, познати, които загиват от руското оръжие и руския агресор. 

Важно е да се разбере, че подкрепата на Украйна не е благотворителност. Подкрепяйки Украйна, всяка страна партньор, включително и България, инвестира преди всичко в собствената си сигурност.

Украинците се борят войната да не стигне до съседните страни, а украинският народ най-много копнее за мир. 

Обръщаме внимание, че призивите за снишаване пред агресора са призиви за легитимиране на терора. И всяко съмнение относно помощта за Украйна, забавяне на решения или призиви за преговори са на цената на ужасни нови загуби, нови бедствия, нови терористични актове и военни престъпления. Агресията на Русия не се ограничава до територията на Украйна, а представлява пряка заплаха за държавите от Черноморския регион. Затова се надяваме да продължим ползотворното си сътрудничество с Република България в полза на благото на нашите страни.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *