,

Полицейски служители протестираха пред МВР, изискват запазване на работните места

Група полицаи се събраха пред сградата на Министерството на вътрешните работи (МВР), за да изразят своето несъгласие с новите промени в структурата на полицейските сили. Според протестиращите, някои от тях са били предложени да бъдат преназначени като охранители на протестите, вместо да продължат да изпълняват текущите си задължения.

Протестът възникна след като служители от отдел “Специализирани полицейски сили” бяха повикани да се преместят в нова структура с по-малко щатни бройки. Това остави част от униформените полицаи без работа и им бе предложено да бъдат преназначени в различни районни управления като охранителни полицаи.

Николай Николов, който е командир на отделение, сподели своето безпокойство: “Структурата, в която в момента работя, няма място за мен. Трябва да подпиша и да се намеря на ново място, защото оставам без работа.”

Протестиращите полицаи настояват да се проведе среща с новото ръководство на МВР, с надеждата да бъде разрешен проблемът и да бъдат запазени работните им места. Те изразяват загрижеността си за своето бъдеще и се надяват на конструктивен диалог с властите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние сме в социалните мрежи

Теми